Konst i hemmet

Konst i hemmet kan betyda mycket för känslan hemma. Konstverk som på olika sätt speglar hemmets ägare ger ett personligt och ombonat intryck. Naturligtvis ska konsten du väljer passa in med både din inredning och din känsla för vad som är viktigt och vackert.

Kanske tänker du att konst är alldeles för dyrt för dig? Så behöver det inte vara. Tidigare var unika konstverk ofta något som bara rika och välbärgade hade råd med eftersom allt gjordes för hand på beställning. Idag finns ett överflöd av vacker konst av olika slag att få tag på för billig penning på nätet. Hos dearsam.se finns alltid ett stort urval av vackra tavlor och posters som passar alla typer av hem och interiörer. Här finns också ramar för dig som vill skapa själv eller har kreativa vänner.

Mitt tips för att lyckas med konst hemma är att inte vara rädd för att mixa och matcha. Häng gärna tavlor, skulpturer och teckningar i grupper på väggarna för ett mer sammanhållet intryck. Tänk inte så mycket på att exempelvis ramarna är olika, genom smart placering av konsten kan även det som inte passar vid första anblicken skapa en väldigt bra helhet.

Tänk också på att inte följa trenderna slaviskt, låt konsten vara personlig. Välj sådant som du tycker är viktigt och vackert, oberoende av vad andra tycker.