Ordna en tavelvägg

En tavelvägg är en snygg inredningsdetalj hemma. Det är helt enkelt en vägg som är full med olika tavlor och liknande. Här är du helt fri att själv välja ut vad du vill hänga och hur det ska blandas. Eftersom en tavelvägg blir mer tapetliknande i sitt intryck är det sällan värt att hänga dyr konst på det sättet. Det enda som händer då är att du får det riktigt fina konstverket att försvinna i mängden och det är då en bättre idé att hänga det separat för att verkligen framhäva dess skönhet.

Vad kan man hänga på en tavelvägg?

Det är bara din fantasi som styr vad du kan hänga. Blanda gärna olika saker. Familjefotografier, barnens konstverk, kanske en inramad tidning eller något annat udda föremål. Köp gärna speglar eller posters på till exempel BGA.se för att komplettera det du redan har. Om du är den konstnärliga typen är det också perfekt att smyga in dina egna verk på en tavelvägg.

Det viktiga när man gör en tavelvägg är att planera för symmetri på något sätt. Det ska kännas som att konstverken satts upp hipp som happ. Men den seriöse ser till att inte lämna något åt slumpen. Häng konstverken så att de formar en helhet trots att du blandar olika stilar och storlekar. För dig som vill få en mer tredimensionell känsla kan du sätta en vägghylla någonstans mitt i tavelväggen och bygga upp ett stilleben av dina favoritsaker där.